U bent hier : Nieuws > Vlaams kampioenschap AGD AB te Nazareth

Vlaams kampioenschap AGD AB te Nazareth

Amber, Louka, Fleur en Britt op het Vlaams kampioenschap.

Zaterdag turnde Amber (Beloften B) haar wedstrijd.  De laatste trainingen waren veelbelovend geweest maar het ging Amber niet voor de wind. Op balk en vloer turnde ze alle elementen maar met heel wat pasjes en wiebels. De nieuwe acrobatische verbinding op balk lukte wel. Sprong was niet goed en brug was ronduit desastreus. Een 12de plaats en ook weg selectie voor het Belgisch kampioenschap.

Zondagochtend turnde zus Louka (Benjamins  1A). Ze had er zin in en dat kon je zien: overal mooie oefeningen. Op brug turnde ze voor het eerst reuzenzwaai in haar oefening. Ze eindigde op een 17deplaats. Voor deze categorie eindigt het wedstrijdseizoen met dit kampioenschap.

’s Middags hadden we 2 deelnemers: Fleur (Miniemen 1B) en Britt (Miniemen 2B). Het was hun eerste Vlaams kampioenschap en ze waren nerveus. Fleur danste haar vloeroefening, mooi!  Ook sprong en balk mochten er zijn. Brug turnde ze niet op haar niveau. Ze strandde op een 18De plaats. Toch knap van Fleur om na een jaar van inactiviteit al een Vlaams kampioenschap te turnen. Britt startte haar wedstrijd op balk. Nadien bracht ze een mooie vloeroefening en prachtige sprong.  Ook hier was brug de dooddoener. Doordat ze niet volledig in handstand stond op de lage legger had ze niet voldoende elementen en gingen er 2 punten in min voor compositie. Britt behaalde een 11de plaats en een selectie voor het Belgisch Kampioenschap. 

Geschreven op 27-03-2012 door May

 

Vind je bovenstaand bericht leuk ? Deel het via social media !

Delen

Hoofdsponsors & partners