U bent hier : Nieuws > Vlaams kampioenschap A-B niveau te Leuven

Vlaams kampioenschap A-B niveau te Leuven

In het weekend van 22-23 maart turnden onze geselecteerde gymnasten hun Vlaams kampioenschap.

 

Nette turnde voor het eerst op een Vlaams kampioenschap. Ze was echter zo nerveus dat ze haar prachtige oefeningen van de voorronden waarmee ze haar selectie behaald had, niet kon overdoen. Zij behaalde een 19de plaats bij de miniemen 1B.

Ook Amber had geen superdag. Op sprong en brug knokte ze zich in de wedstrijd en wist ze mooie scores neer te zetten. Op balk, vaak haar beste toestel, ging het mis. Enkele vallen in haar anders zo stabiele oefening en een niet-geturnde gymnastische serie kosten haar vele punten. Ze vocht terug maar in haar anders zo stralende vloeroefening zag je de vermoeidheid.  Amber eindigde op een 12de plaats  bij de junioren B. Ze turnde net niet de norm voor het Belgisch die ze in de 3 voorronden moeiteloos neergezet had.  Alleen als er open plaatsen waren zou ze mogen deelnemen aan het Belgisch kampioenschap en dit was spijtig genoeg niet het geval.

Michelle maakte dit jaar de overstap van het C-niveau naar het B-niveau.  Knap dat ze in dit 1ste jaar reeds de selectie voor het Vlaams haalde te meer daar ze in het begin van het seizoen niet voluit kon gaan door een blessure. Michelle turnde een mooie wedstrijd, alleen sprong was iets minder. De norm halen voor Belgisch was nog net iets te moeilijk. Ze behaalde een 16de plaats bij de senioren B.

Proficiat aan onze dames!

Geschreven op 05-05-2014 door May

 

Vind je bovenstaand bericht leuk ? Deel het via social media !

Delen

Hoofdsponsors & partners