U bent hier : Nieuws > PV3 AB te Nieuwkerken-Waas

PV3 AB te Nieuwkerken-Waas

7 februari : hele  dag wedstrijd

Zaterdagochtend vroeg op om in Nieuwkerken-Waas aan onze laatste provinciale voorronde te beginnen voor Rosalie, Janne en Coralie (B-10 jaar). Onze meisjes mochten starten aan de vloer, waar iedereen een mooie oefening neerzette. Rosalie en Janne maakten nog een klein foutje bij hun salto, maar al bij al een goede start. Daarna was de sprong aan de beurt. De overslag en streksalto lukten bij allemaal. Als derde toestel kwamen de meisjes in actie aan de brug. Rosalie en Coralie deden een mooie oefening en bij Janne lukte haar kip voor het eerst in de wedstrijd. Super goed gedaan. Als laatste toestel kwam de balk. Hier waren ze alle drie heel zenuwachtig voor en ze waren een beetje voorzichtig. Janne deed voor het eerst een brug rugwaarts in haar oefening, voor Rosalie was dit de 2de keer. Uiteindelijk behaalden Rosalie en Coralie een zilveren brevet, Janne een bronzen. Mooi gewerkt. Wat zijn ze gegroeid in oefeningen in de loop van het seizoen. Nu op naar nieuwe elementen voor het volgende seizoen.

B-11 jaar: Milou in de middag. Ze mocht van start gaan op haar sterkste toestel de brug. Milou stelde niet teleur: een mooie gespannen brugoefening beëindigd met een hoge salto. Ook op balk startte Milou sterk. Blij met haar gelukte brug rugwaarts was de concentratie en weg en de rest van haar oefening was iets minder. De vloeroefening kost Milou ook meer moeite dan vorige wedstrijd alhoewel haar eindreeks: gehurkte salto voorwaarts met kaats er mag wezen. Milou besluit haar wedstrijd met de beste sprong die ze ooit al maakte. Gemengde gevoelens: 2 toestellen beter dan vorige keer – 2 net iets minder maar al bij al toch nog een beter resultaat dan vorige wedsrijd.

In de laatste wedstrijd van de dag treed Nette (B-12 jaar) aan. Zij start ook haar wedstrijd op brug. Een eenvoudige oefening wordt vlot en mooi uitgevoerd: net geen handstand.  De opwarming op balk gebeurt ietwat chaotisch en dit eist later zijn tol bij het uitvoeren van de oefening. Nette, normaal zeer sterk op balk, gaat er 3 keer vanaf. Natuurlijk is ze teleurgesteld maar op vloer is daar niks meer van te merken. Ze turnt haar vloeroefening met alle nieuwe acrobatische reeksen er in.  Ze beëindigd haar wedstrijd met een mooie sprong. Nette zette een grote stap voorwaarts tov vorige wedstrijd. Hopelijk kan ze binnen 14 dagen te Oud-Turnhout nog een stapje verdergaan.

Foto’s B-10 jaar:

Filmpje vloeroefening Nette:https://www.youtube.com/watch?v=tPxmgVkk40Y&list=PL-xB5MVDZOApEzMhvUtYiEuRHQ-8-6yJv

 

Geschreven op 10-02-2015 door May

 

Vind je bovenstaand bericht leuk ? Deel het via social media !

Delen

Hoofdsponsors & partners