U bent hier : Nieuws > Provinciale voorronde 2 toestelturnen meisjes C-niveau te Hoogstraten

Provinciale voorronde 2 toestelturnen meisjes C-niveau te Hoogstraten

Het afgelopen weekend organiseerde ’t Spagaatje in samenwerking met de GymnastiekFederatie Vlaanderen de 2de provinciale voorronde toestelturnen meisjes. Deze wedstrijd was tevens een provinciaal kampioenschap voor een aantal categorieën en provincies en een selectiewedstrijd voor het Vlaams kampioenschap.

De voorbereidingen verliepen verre van vlekkeloos. Bij het  opstellen van de wedstrijdtoestellen bleken de ankerpunten voor de damesbruggen verdwenen te zijn.  Bij het leggen van een nieuwe sportvloer in de Zevensprong had men met deze ankerpunten geen rekening gehouden.  Groot probleem want brug is 1 van de 4 toestellen in het damesturnen.  Er zouden  zo’n  400 gymnasten uit heel Vlaanderen aan deze wedstrijd deelnemen.  Na heel wat overleg werd beslist om de wedstrijd te laten doorgaan op 3 toestellen.

Na deze bewogen start verliepen alle wedstrijden vlekkeloos.  De talrijke vrijwilligers zorgden voor een vlekkeloze ontvangst van gymnasten, juryleden en publiek.  Zij verdienen allen een gouden medaille. Dikke proficiat.

In dit wedstrijdweekend hadden we 1 deelneemster. Coralie turnde op zondagochtend in de categorie C-12 jaar.  Zij bracht een mooie balkoefening maar de stabiliteit ontbrak volledig waardoor heel  veel punten verloren gingen. Op vloer schitterde ze met haar nieuwe grondoefening en ook haar sprong mocht er zijn. Zij eindigde op een 68ste plaats.

Onze junior dance company bracht een mooi dansstuk voor de allerlaatste prijsuitreiking van het weekend.

Nog eens een dikke proficiat aan iedereen die meewerkte aan deze organisatie!

Geschreven op 12-02-2017 door May

 

Vind je bovenstaand bericht leuk ? Deel het via social media !

Delen

Hoofdsponsors & partners