U bent hier : Nieuws > Provinciaal Kampioenschap: Nette Bruyndonckx: B-13 jaar GOUD – Louka Luquili: B14-15 jaar: ZILVER

Provinciaal Kampioenschap: Nette Bruyndonckx: B-13 jaar GOUD – Louka Luquili: B14-15 jaar: ZILVER

Druk wedstrijdweekend voor onze gymnasten te Mechelen

Zaterdagochtend turnden Rosalie en Coralie hun 1ste wedstrijd van het seizoen in de categorie B-11 jaar. Met de nodige zenuwen en toch enige fierheid brachten zij hun vloeroefening met goed resultaat. Sprong was ook voor beiden zeer goed. Het inturnen op brug gaf ook goede moed om op dit toestel een mooi resultaat neer te zetten.  Rosalie kon de verwachtingen waarmaken. Coralie moest zich doorheen haar brugoefening worstelen. Laatste toestel van hun wedstrijd was balk. Beiden turnden ze hier voor het eerst nieuwe elementen in wedstrijd.  Het nodige zelfvertrouwen ontbrak hen hier nog en op een 10 cm brede balk zie je dat onmiddellijk. Rosalie eindigde op een 5de plaats (open klassement 20ste ). Coralie werd 6de (open klassement 22ste).

Georgette en Mathilde  (B-10 Jaar) turnden zaterdagavond al hun 2de wedstrijd. Zij waren vast van plan om nog beter te doen dan de 1ste keer. Ook zij starten op grond met mooie oefeningen. Op en strips en brug wilden hun kippen de laatste weken niet altijd lukken maar in de wedstrijd gingen ze er helemaal voor. Resultaat: beide kippen in hun oefening gelukt, mooie hoge zwaaien.  Een verbetering tov vorige keer.  Op balk zullen ze tegen volgende week nog een tandje moeten bijsteken.  Daar verloren ze spijtig genoeg kostbare punten door afwerking. Georgette behaalde een 16de plaats en Mathilde eindigde 35ste.

Zondagochtend was het dan de beurt aan Nette (B-13 jaar) en Louka (B14-15 jaar). Ook zij turnden reeds de 2de wedstrijd van het seizoen. Nette bracht een nieuwe beheerste sprong en beëindigde haar mooie balkoefening met een nieuwe afsprong. Louka turnde nieuwe combinaties in haar vloeroefening en sprong een mooie gehoekte tsukahara. Op vloer straalde Nette niet dezelfde zekerheid uit als op vorige wedstrijd. Een lichte spierblessure waar ze in de week nog mee te kampen had zal daar niet vreemd aan geweest zijn. Op brug verloor ze echter kostbare punten, zoveel dat we dachten dat ze het podium kon vergeten. Louka haar brug ging ook met de nodige moeite maar ze kon de schade beperken. Een paar vallen op balk kosten haar daar dan weer enkele punten.  Een wedstrijd met min- en pluspunten.  In het open klassement eindigden beiden op een 15de plaats in hun respectievelijke categorie.

Geschreven op 25-02-2016 door May

 

Vind je bovenstaand bericht leuk ? Deel het via social media !

Delen

Hoofdsponsors & partners