U bent hier : Nieuws > Kristof Schroé naar het Europees Kampioenschap

Kristof Schroé naar het Europees Kampioenschap

Zaterdag 19 mei as vertrekt Kristof naar Montpellier om er met het Belgisch seniorenteam deel te nemen aan het Europees kampioenschap. 

 Bij de senioren wordt geturnd in de format 5-3-3.  D.w.z. dat het team uit 5 gymnasten bestaat waarvan er 3 op elk toestellen zullen turnen. Alle 3 hun scores komen in aanmerking voor het teamresultaat. Op donderdag 24 mei turnen zij hun kwalificatiewedstrijd.  Als team mikken zij op een top 12 plaats. Tijdens deze kwalificatiewedstrijd kunnen zij zich ook individueel klasseren voor een toestelfinale. Zij dienen zich dan wel bij de eerste 8 te plaatsen, een zware opgave want alle landen vaardigen toestelspecialisten naar dit EK af. Er is voor de senioren geen allroundfinale.

In de voorbereiding van dit EK werkte Kristof nog 2 interlands af.  Op 28 april werd in Waalwijk (NL) geturnd tegen het Nederlandse team.  België eindigde 2de en Kristof behaalde individueel een 6de plaats. Dit weekend werd dan in Gent geturnd tegen het Nederlandse team.  Deze keer waren de Belgen het sterkst.  Hier behaalde Kristof individueel een 2de plaats en de hoogste score op brug.

Geschreven op 15-05-2012 door May

 

Vind je bovenstaand bericht leuk ? Deel het via social media !

Delen

Hoofdsponsors & partners