U bent hier : Nieuws > Goud voor Louka, brons voor Nette

Goud voor Louka, brons voor Nette

Mooie resultaten op de laatste provinciale voorronde te Oud-Turnhout.

Deze wedstrijd was tevens het provinciaal kampioenschap. Nette (B-12 jaar) turnde een pracht van een wedstrijd. Ze voegde een nieuw element toe aan haar brugoefening en markeerde haar handstand! Ook turnde ze een nieuwe sprong, half in, half uit. Hierdoor wist ze een bronzen medaille in de wacht te slepen en haar rechtstreekse selectie op het Vlaams kampioenschap.

Na afwezigheid van 2 jaar op het wedstrijdplatform turnde Louka (B-13 jaar) weer een wedstrijd. Dit maakte het extra spannend. Ze startte haar wedstrijd met een huizenhoge tsukahara. Brug ging nog moeilijk maar haar balk- en vloeroefening mochten er zijn. Scores waren niet belangrijk, enkel een goede wedstrijd draaien. Helemaal geweldig was dat ze bij de prijsuireiking de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Vermits Louka dit seizoen maar 1 wedstrijd turnde moet ze afwachten of ze een wildcard zal ontvangen voor het Vlaams.

Ook Milou (B-11 jaar) turnde haar beste wedstrijd van dit seizoen. Ze voegde zo maar even een gehurkte en gestrekte salto rugwaarts toe aan haar vloeroefening. Ook brug en sprong gingen voortreffelijk. Enkel balk werd iets te klein geturnd. Milou zette haar beste allround-score van het seizoen neer. Wat een progressie heeft zij gemaakt in haar wedstrijden!

Tegeljk met Milou turnde Amber (B+16 jaar) haar wedstrijd. Amper hersteld van haar schouderblessure beloofde brug een spannend toestel te worden. En brug ging niet goed. Kostbare punten gingen verloren. Amber wist zich goed te herpakken op balk. Ook vloer ging heel goed. en met een mooie gehoekte tsukahara beƫindigde ze haar wedstrijd. 4de plaats: de brug had haar het goud gekost. Ook Amber dient af te wachten of ze een wildcard krijgt voor het Vlaams omdat dit haar enige volledige wedstrijd was.

Geschreven op 23-02-2015 door May

 

Vind je bovenstaand bericht leuk ? Deel het via social media !

Delen

Hoofdsponsors & partners