U bent hier : Nieuws > Geen Olympisch ticket voor Kristof Schroé

Geen Olympisch ticket voor Kristof Schroé

Zaterdag 25 juni nam Team BELGYM deel aan het NK Turnen in Nederland.  In een uitverkochte Ahoy turnden de jongens hun enige selectiewedstrijd voor het ene ticket dat er te bemachtigen was om naar de Olympische Spelen te gaan.

De selectieprocedure voor de enige quotumplaats van de jongens voor de Spelen was erop gericht die gymnast naar de Spelen te sturen die de meeste kans maakte op een finaleplaats. De puntennormen werden dan ook bijzonder scherp gesteld.

De norm was haalbaar maar Kristof diende een perfecte rekstokoefening te turnen om de minimumscore van 15,033 te behalen. Voor Kristof was dit slechts zijn 2de wedstrijd na zijn hernia operatie begin november.

Hij turnde een prachtige oefening maar met zijn doorsteek hele draai ging het mis. ”Nog altijd onverklaarbaar volgens hem.” En weg Olympisch ticket…

Dennis Goossens, specialist aan de ringen, wist als enige turner de selectienorm te halen en wordt door de Koninklijke Belgische Turnbond aan het BOIC voorgedragen als de Belgische turner op de Spelen. Proficiat Dennis en veel succes in Rio!

Toch vinden we dat Kristof een prachtprestatie neerzette en een ongelooflijk traject aflegde naar deze prestatie toe. Een oefening op dit niveau draaien, 7 maanden na zijn herniaoperatie, 3 maanden na geveld te zijn door klierkoorts, bewijst dat hij er terug staat.

’t Spagaatje is superfier op je! Dikke proficiat!

Kristof zijn rekoefening op 2016 Dutch Open: https://youtu.be/6HeqD1DaSeI

Geschreven op 28-06-2016 door May

 

2016 Dutch Open - Kristof Schroé HB

Vind je bovenstaand bericht leuk ? Deel het via social media !

Delen

Hoofdsponsors & partners