U bent hier : Nieuws > Belgisch kampioenschap voor B-gymnasten: Coupe KBT te Mouscron op 25 april 2015

Belgisch kampioenschap voor B-gymnasten: Coupe KBT te Mouscron op 25 april 2015

Nette Bruyndonckx en Louka Luquili wisten zich door hun goede resultaten op het Vlaams kampioenschap te selecteren voor het Belgisch kampioenschap.

Een mooi resultaat te meer daar ze beiden een moeilijke start maakten in het begin het seizoen.

Nette  (B-12 jaar: Miniemen 2B) had het aan het begin van de wedstrijd behoorlijk moeilijk met de zenuwen onder controle te houden.  Voor haar was het immers ook eerste keer dat ze mocht deelnemen aan het BK. Ook bij het eerste toestel waren de zenuwen nog hoog gespannen. Dat ging pas over toen ze op het scorebord een score zag die niet onderdeed voor de andere gymnasten.  Vanaf dan ging het alleen maar in positieve lijn. Nette bracht een mooie brugoefening, maar spijtig genoeg werd haar handstand niet geteld binnen de 10° met als gevolg dat ze te weinig elementen had. Dit leverde een bestraffing van 2 punten op. Op balk turnde ze een strakke oefening met de nodige uitstraling.  Haar vloeroefening, die vermoeilijkt werd tov van het Vlaams kampioenschap, werd mooi uitgevoerd. Enkel de landingen konden iets stabieler. Nette eindigde op een 15de plaats.

Louka (B-13 jaar: Beloften B) startte net als Nette aan sprong.  Daar wist ze de 2de beste score van alle deelnemers neer te zetten. Op brug speelden ook bij Louka de handstanden haar parten.  Geen van beiden werden geteld als binnen de 10° met als gevolg ook voor haar een bestraffing van 2 punten. Ze bracht een mooie balkoefening waar ze als afsprong een rondat gestrekte salto met hele schroef aan toegevoegd had tov vorige wedstrijd.  Ze liet ons wel even beven want haar ene voet schoof van de balk bij haar rondat, maar Louka bracht haar afsprong tot een goed einde. Ze danste haar vloeroefening en haar acrobatische reeksen moesten niet onderdoen voor de uiteindelijke podiumgymnasten. Louka behaalde een 16de plaats.

De net-niet handstanden op brug hielden onze dames uit de top 10 van het klassement. We weten waaraan te werken naar volgend seizoen toe.

We wensen Nette en Louka een dikke proficiat voor het afgelegde parcours dit wedstrijdseizoen.  Mooie resultaten maar bovenal het verwezenlijken van nieuwe elementen en een enorme groei op mentaal gebied.

Geschreven op 28-04-2015 door May

 

Vind je bovenstaand bericht leuk ? Deel het via social media !

Delen

Hoofdsponsors & partners