U bent hier : Nieuws > Belgisch kampioenschap en Coupe KBT te Malmédy

Belgisch kampioenschap en Coupe KBT te Malmédy

Louka Luquili, Carolina Ameling en Kristof Schroé waren onze 3 geselecteerden voor het Belgisch kampioenschap 2013.

Louka turnde zaterdagochtend in de categorie Miniemen A. Dat Louka in vorm was had ze tijdens de trainingen de week vooraf reeds getoond. We hadden een beetje schrik van het vroege vertrekuur en de lange autorit maar onze angst was onterecht. Ze turnde haar beste wedstrijd van het seizoen en dit resulteerde ook in haar beste seizoensscore. Louka eindigde op een 14de plaats.

Kristof besloot uiteindelijk zijn Belgische titel niet te verdedigen. Wegens stage voor zijn opleiding als industrieel ingenieur had hij in de voorbereidende weken niet kunnen trainen en hij wenste niet onvoorbereid aan deze wedstrijd deel te nemen.  Gezien het risico op eventuele blessures in deze situatie een zeer verstandige keuze.

Carolina sukkelde het hele seizoen al met kleine blessures zodat haar voorbereiding voor de wedstrijden niet zo ideaal verliep. Toch behaalde ze vlot haar selectie voor dit BK. Dat het een moeilijke wedstrijd ging worden merkten we al bij de opwarming op de toestellen.  Alles kostte ongelooflijk veel moeite. In de wedstrijd wist Carolina haar niveau toch nog op te krikken. Balk en brug waren niet wat het moest zijn maar vloer en sprong waren ronduit schitterend. Carolina eindigde in de categorie senior B op een 13deplaats.

Proficiat aan onze dames!

Geschreven op 14-05-2013 door May

 

Vind je bovenstaand bericht leuk ? Deel het via social media !

Delen

Hoofdsponsors & partners