U bent hier : Nieuws > 1ste voorronde voor onze B-gymnasten te Kortrijk

1ste voorronde voor onze B-gymnasten te Kortrijk

Voor hun 1ste provinciale voorronde moesten onze gymnasten al direct naar de andere uithoek van het land. 

Milou turnde op zaterdagmiddag bij de B-11 jaar. Zij bracht mooie eenvoudige oefeningen op alle toestellen. Vooral haar brugoefening mocht gezien worden! Nu de moeilijkheid opvoeren.

's Avonds was het de beurt aan onze B-10 jarigen: Rosalie, Coralie en Janne en op de andere set turnde Nette (B-12 jaar). Rosalie turnde mooie oefeningen maar de zenuwen speelden haar hier en daar parten. Voor Janne en Coralie lag het niveau een beetje lager. Alle 3 de meisjes verbaasden door hun mooie uitstraling. Zij behaalden alle 3 een bronzen brevet. 

Vanaf de leeftijd van 12 jaar starten de vrije oefeningen. Er worden heel wat hogere eisen gesteld aan de moeilijkheid. Nette bracht een aantal nieuwe elementen in haar oefeningen. De stabiliteit ontbreekt nog een beetje en dat is moeilijk te verkrijgen wanneer je bijv. nog niet eens 1 keer in de 14 dagen je oefening op een echte wedstrijdvloer kan uitvoeren. Haar oefeningen vertonen in elk geval perpectief naar de toekomst toe.

Zondagmiddag ging Amber (B-16+) aan de slag op 3 toestellen. Wegens nog niet voldoende hersteld van een schouderblessure werd gekozen om nog geen brug te turnen. Amber was wegens de korte voorbereiding nog niet volledig wedstrijdklaar maar de andere 3 toestellen lieten heel wat potentieel zien voor de rest van het seizoen.

Geschreven op 21-01-2015 door May

 

Vind je bovenstaand bericht leuk ? Deel het via social media !

Delen

Hoofdsponsors & partners